Actueel

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag. Er wordt een plan ontwikkeld om hier woningen te maken.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van de school waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig. Er is is een gebalanceerd ventilatiesysteem gerealiseerd.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

31 augustus 2017

Transformatie Kantoren Converso

Het voormalige kantoor genaamd Millenium I & II aan het Merweplein te Nieuwegein bestond uit bijna 12.000 m2 kantoorruimte. Vanwege de veranderde marktvraag, zijn deze kantoren getransformeerd naar woningen.

10 augustus 2017

Gebouwscan brandveiligheid AXA-gebouw

In samenwerking met DiiP wordt een volledige brandveiligheidscontrole uitgevoerd van het AXA-gebouw in Utrecht. De scan wordt uitgevoerd volgens de NEN 6059 en omvat zowel bouwkundige, installatietechnische als organisatorische aspecten.

13 juli 2017

Transformatie kantoren De Aardbei

De Aardbei is een markant kantoorgebouw in Almere, naast het gemeentehuis. Het gebouw bestaat uit drie lagen en is opgebouwd uit geschakelde prefab units met een stalen draagconstructie en lichte gevelpanelen.

15 juni 2017

Verbouwing kantoor Driebergen

De verbouwing van ons kantoor in Driebergen is zo goed als afgerond. De ruimte die voorheen een opslagruimte aan de achterzijde was, is verbouwd tot een wintertuin met ruime daglichttoetreding. De wintertuin is door een wand van drielaagse beglazing gescheiden van het kantoor. Door de aanpassing is nu ook aan de achterzijde van het pand […]