Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

6 juni 2022

Heddes Bouw en Ontwikkeling heeft in opdracht van ABC Planontwikkeling en Nedreim, voor de huidige eigenaar Vesteda, dit unieke project gebouwd. Na jaren van voorbereiding door een integraal ontwerpteam onder leiding KCAP architecten, liep de daadwerkelijke bouwperiode van november 2018 tot februari 2021.

Het project ligt op een puntvormig schiereiland in Diemen en is aan twee van de drie kanten omsloten door water en aan één zijde door een druk spoortraject . Er zijn 202 appartementen, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd.

MoBius consult heeft met plezier aan het project meegewerkt. Vanwege de omvang en uitstraling, maar zeker ook vanwege de hoge ambities en de grote uitdagingen. Door de stedelijke locatie waren er veel akoestische en brandtechnische uitdagingen. Daarnaast zijn de woningen, conform de ambitie, gasloos en hebben een hele goede energieprestatie (EPC) van -0,1 en lager.

Het project staat dit jaar op de elfde plaats van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland die in het jaar daarvoor zijn opgeleverd. Punt Sniep is een groot(s) project waar wij trots op terugkijken. Kijk voor de Cobouw50 op: https://lnkd.in/eHkM8aYJ

Actueel

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

26 januari 2022

Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

Het Dr. Knippenbergcollege is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Dankzij de goede samenwerking binnen het ontwerpteam, zijn de open structuur en de mogelijkheden voor een flexibel gebruik, gecombineerd met een goed akoestisch klimaat.

4 oktober 2021

Renovatie Holbeinhuis te Rotterdam

Het Holbeinhuis is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel uit de naoorlogse periode. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vele belangen die spelen, zoals comfort, energieprestatie, kosten en het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw.

6 april 2021

Advisering religieus erfgoed in Rotterdam

In opdracht van gemeente Rotterdam doet moBius consult onderzoek naar de mogelijkheden om religieus vastgoed te verduurzamen. Hierbij wordt ingestoken op haalbare oplossingen die aansluiten bij het gebruik en de staat van de gebouwen, en de wensen van de gebruikers. De focus ligt in het onderzoek op het verminderen van het gebouwgebonden energiegebruik.

14 januari 2021

MoBius consult gaat 2021 goed van start

MoBius consult is het nieuwe jaar goed begonnen. Eind 2020 zijn twee talentvolle junioren gestart. Tom Elands is recent afgestudeerd aan de TU Delft en werkt vanuit de vestiging Delft. Martijn van Ballegooijen heeft zijn studie afgerond aan de TU Eindhoven en heeft de vestiging Driebergen …

Bekijk nieuwsarchief