Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

6 juni 2022

Heddes Bouw en Ontwikkeling heeft in opdracht van ABC Planontwikkeling en Nedreim, voor de huidige eigenaar Vesteda, dit unieke project gebouwd. Na jaren van voorbereiding door een integraal ontwerpteam onder leiding KCAP architecten, liep de daadwerkelijke bouwperiode van november 2018 tot februari 2021.

Het project ligt op een puntvormig schiereiland in Diemen en is aan twee van de drie kanten omsloten door water en aan één zijde door een druk spoortraject . Er zijn 202 appartementen, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd.

MoBius consult heeft met plezier aan het project meegewerkt. Vanwege de omvang en uitstraling, maar zeker ook vanwege de hoge ambities en de grote uitdagingen. Door de stedelijke locatie waren er veel akoestische en brandtechnische uitdagingen. Daarnaast zijn de woningen, conform de ambitie, gasloos en hebben een hele goede energieprestatie (EPC) van -0,1 en lager.

Het project staat dit jaar op de elfde plaats van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland die in het jaar daarvoor zijn opgeleverd. Punt Sniep is een groot(s) project waar wij trots op terugkijken. Kijk voor de Cobouw50 op: https://lnkd.in/eHkM8aYJ

Actueel

2 maart 2023

Transformatie van een klooster naar een levendige plek

Het monumentale gebouwencomplex van klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem wordt getransformeerd naar onder andere (zorg)woningen. MoBius consult is bij het project betrokken voor de bouwfysische, akoestische en brandveiligheidsaspecten van de renovatie van Hof D en Hof E.

8 februari 2023

moBius sponsort jeugdkampioen wielrennen Toinne Vriezen

Sinds vorig jaar is moBius consult via de jeugdploeg van Wielervereniging Eemland één van de sponsors van Toinne Vriezen. De jeugdploeg van Wielervereniging Eemland is in de jeugd actief op het hoogste niveau en bereidt de teamleden voor op het bestaan als profwielrenner. Toine is de zoon van Martijn Vriezen. Eén van onze collega’s brandveiligheid.

22 december 2022

Een volgende stap in duurzaamheid met Cross-Laminated Timber (CLT)

In de strijd tegen klimaatverandering, is weinig tijd te verliezen. De bouw heeft een relatief grote impact op de CO2-uitstoot en moet daarom ook een wezenlijke bijdrage leveren. Dat gebeurt al lang door het steeds verder verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, maar er moet meer gebeuren.

18 november 2022

Hotel, experience-center en appartementen Corfwater te Petten

In het glooiende duinlandschap bij Petten ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten bv getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen, experience-center en een hotelaccommodatie. Het ontwerp van de nieuwbouw van het hotel en de hoogwaardige renovatie van het monumentale voormalige Koloniehuis hotel Corfwater, wordt gemaakt door 9graden architectuur.

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

Bekijk nieuwsarchief