Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

6 juni 2022

Heddes Bouw en Ontwikkeling heeft in opdracht van ABC Planontwikkeling en Nedreim, voor de huidige eigenaar Vesteda, dit unieke project gebouwd. Na jaren van voorbereiding door een integraal ontwerpteam onder leiding KCAP architecten, liep de daadwerkelijke bouwperiode van november 2018 tot februari 2021.

Het project ligt op een puntvormig schiereiland in Diemen en is aan twee van de drie kanten omsloten door water en aan één zijde door een druk spoortraject . Er zijn 202 appartementen, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd.

MoBius consult heeft met plezier aan het project meegewerkt. Vanwege de omvang en uitstraling, maar zeker ook vanwege de hoge ambities en de grote uitdagingen. Door de stedelijke locatie waren er veel akoestische en brandtechnische uitdagingen. Daarnaast zijn de woningen, conform de ambitie, gasloos en hebben een hele goede energieprestatie (EPC) van -0,1 en lager.

Het project staat dit jaar op de elfde plaats van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland die in het jaar daarvoor zijn opgeleverd. Punt Sniep is een groot(s) project waar wij trots op terugkijken. Kijk voor de Cobouw50 op: https://lnkd.in/eHkM8aYJ

Actueel

9 mei 2023

Ingenieuze nieuwbouw MLA op binnen-stedelijke locatie

De duurzaamheids ambities voor de nieuwbouw van het Montessori Lyceum Amsterdam waren hoog. De binnenstedelijke locatie maakte het complex om aan alle wettelijke eisen en aanvullende wensen van de opdrachtgever te voldoen.

18 april 2023

Oproep voor ambitieuze Europese Natuurherstelwet

moBius consult ondersteunt, samen met een groot aantal andere bedrijven, de oproep aan het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie, voor een ambitieuze Europese Natuurherstelwet.

2 maart 2023

Transformatie van een klooster naar een levendige plek

Het monumentale gebouwencomplex van klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem wordt getransformeerd naar onder andere (zorg)woningen. MoBius consult is bij het project betrokken voor de bouwfysische, akoestische en brandveiligheidsaspecten van de renovatie van Hof D en Hof E.

8 februari 2023

moBius sponsort jeugdkampioen wielrennen Toinne Vriezen

Sinds vorig jaar is moBius consult via de jeugdploeg van Wielervereniging Eemland één van de sponsors van Toinne Vriezen. De jeugdploeg van Wielervereniging Eemland is in de jeugd actief op het hoogste niveau en bereidt de teamleden voor op het bestaan als profwielrenner. Toine is de zoon van Martijn Vriezen. Eén van onze collega’s brandveiligheid.

22 december 2022

Een volgende stap in duurzaamheid met Cross-Laminated Timber (CLT)

In de strijd tegen klimaatverandering, is weinig tijd te verliezen. De bouw heeft een relatief grote impact op de CO2-uitstoot en moet daarom ook een wezenlijke bijdrage leveren. Dat gebeurt al lang door het steeds verder verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, maar er moet meer gebeuren.

18 november 2022

Hotel, experience-center en appartementen Corfwater te Petten

In het glooiende duinlandschap bij Petten ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten bv getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen, experience-center en een hotelaccommodatie. Het ontwerp van de nieuwbouw van het hotel en de hoogwaardige renovatie van het monumentale voormalige Koloniehuis hotel Corfwater, wordt gemaakt door 9graden architectuur.

Bekijk nieuwsarchief