De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

5 april 2022

In Alphen aan den Rijn wordt het kantoorpand aan de Prinses Margrietstraat 3 getransformeerd tot een woongebouw met 131 appartementen. Er worden studio’s en twee- en driekamerwoningen gerealiseerd. De woningen zijn met name bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters met of zonder kinderen. Vooral voor deze groepen is het moeilijk om in deze tijd een woning te vinden.

Met de transformatie van het kantoorpand naar appartementen, realiseert opdrachtgever Woonforte in meerdere opzichten een duurzaam gebouw:

  • Er wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van de ongelijke kansen op de woningmarkt, wat een bijdrage aan de ontwikkeling van een duurzame maatschappij.
  • De woningen zijn comfortabel wat de gezondheid en het welbevinden van de bewoners ten goede komt.
  • Door hergebruik van het bestaande casco wordt de afvalstroom aanzienlijk gereduceerd, ten opzichte van sloop en nieuwbouw.
  • Last but not least; Bij de transformatie wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een energie-efficiënt gebouw, wat een duidelijke verbetering oplevert ten opzichte van het huidige gedateerde kantoorgebouw.

In opdracht van Woonforte is Vergeer Bouw ondertussen gestart met het slopen van binnenwanden e.d. Begin 2023 wordt de oplevering van de sociale huurwoningen verwacht.

Door moBius consult is het advies gegeven op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie. Om tot een energie-efficiënt gebouw te komen zijn verschillende varianten onderzocht, waarbij rekening is gehouden met de (on)mogelijkheden van het bestaande gebouw en de raakvlakken met de andere vakgebieden.

MoBius consult heeft met plezier een bijdrage geleverd aan dit mooie transformatieproject.

Vragen over dit project?

Arnold Hietland

a.hietland@mobiusconsult.nl

015 2159600

Actueel

2 maart 2023

Transformatie van een klooster naar een levendige plek

Het monumentale gebouwencomplex van klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem wordt getransformeerd naar onder andere (zorg)woningen. MoBius consult is bij het project betrokken voor de bouwfysische, akoestische en brandveiligheidsaspecten van de renovatie van Hof D en Hof E.

8 februari 2023

moBius sponsort jeugdkampioen wielrennen Toinne Vriezen

Sinds vorig jaar is moBius consult via de jeugdploeg van Wielervereniging Eemland één van de sponsors van Toinne Vriezen. De jeugdploeg van Wielervereniging Eemland is in de jeugd actief op het hoogste niveau en bereidt de teamleden voor op het bestaan als profwielrenner. Toine is de zoon van Martijn Vriezen. Eén van onze collega’s brandveiligheid.

22 december 2022

Een volgende stap in duurzaamheid met Cross-Laminated Timber (CLT)

In de strijd tegen klimaatverandering, is weinig tijd te verliezen. De bouw heeft een relatief grote impact op de CO2-uitstoot en moet daarom ook een wezenlijke bijdrage leveren. Dat gebeurt al lang door het steeds verder verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, maar er moet meer gebeuren.

18 november 2022

Hotel, experience-center en appartementen Corfwater te Petten

In het glooiende duinlandschap bij Petten ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten bv getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen, experience-center en een hotelaccommodatie. Het ontwerp van de nieuwbouw van het hotel en de hoogwaardige renovatie van het monumentale voormalige Koloniehuis hotel Corfwater, wordt gemaakt door 9graden architectuur.

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

Bekijk nieuwsarchief