De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

5 april 2022

In Alphen aan den Rijn wordt het kantoorpand aan de Prinses Margrietstraat 3 getransformeerd tot een woongebouw met 131 appartementen. Er worden studio’s en twee- en driekamerwoningen gerealiseerd. De woningen zijn met name bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar en herstarters met of zonder kinderen. Vooral voor deze groepen is het moeilijk om in deze tijd een woning te vinden.

Met de transformatie van het kantoorpand naar appartementen, realiseert opdrachtgever Woonforte in meerdere opzichten een duurzaam gebouw:

  • Er wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van de ongelijke kansen op de woningmarkt, wat een bijdrage aan de ontwikkeling van een duurzame maatschappij.
  • De woningen zijn comfortabel wat de gezondheid en het welbevinden van de bewoners ten goede komt.
  • Door hergebruik van het bestaande casco wordt de afvalstroom aanzienlijk gereduceerd, ten opzichte van sloop en nieuwbouw.
  • Last but not least; Bij de transformatie wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een energie-efficiënt gebouw, wat een duidelijke verbetering oplevert ten opzichte van het huidige gedateerde kantoorgebouw.

In opdracht van Woonforte is Vergeer Bouw ondertussen gestart met het slopen van binnenwanden e.d. Begin 2023 wordt de oplevering van de sociale huurwoningen verwacht.

Door moBius consult is het advies gegeven op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie. Om tot een energie-efficiënt gebouw te komen zijn verschillende varianten onderzocht, waarbij rekening is gehouden met de (on)mogelijkheden van het bestaande gebouw en de raakvlakken met de andere vakgebieden.

MoBius consult heeft met plezier een bijdrage geleverd aan dit mooie transformatieproject.

Vragen over dit project?

Arnold Hietland

a.hietland@mobiusconsult.nl

015 2159600

Actueel

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

26 januari 2022

Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

Het Dr. Knippenbergcollege is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Dankzij de goede samenwerking binnen het ontwerpteam, zijn de open structuur en de mogelijkheden voor een flexibel gebruik, gecombineerd met een goed akoestisch klimaat.

4 oktober 2021

Renovatie Holbeinhuis te Rotterdam

Het Holbeinhuis is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel uit de naoorlogse periode. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vele belangen die spelen, zoals comfort, energieprestatie, kosten en het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw.

6 april 2021

Advisering religieus erfgoed in Rotterdam

In opdracht van gemeente Rotterdam doet moBius consult onderzoek naar de mogelijkheden om religieus vastgoed te verduurzamen. Hierbij wordt ingestoken op haalbare oplossingen die aansluiten bij het gebruik en de staat van de gebouwen, en de wensen van de gebruikers. De focus ligt in het onderzoek op het verminderen van het gebouwgebonden energiegebruik.

14 januari 2021

MoBius consult gaat 2021 goed van start

MoBius consult is het nieuwe jaar goed begonnen. Eind 2020 zijn twee talentvolle junioren gestart. Tom Elands is recent afgestudeerd aan de TU Delft en werkt vanuit de vestiging Delft. Martijn van Ballegooijen heeft zijn studie afgerond aan de TU Eindhoven en heeft de vestiging Driebergen …

Bekijk nieuwsarchief