Ingenieuze nieuwbouw MLA op binnen-stedelijke locatie

9 mei 2023

Het nieuwe complex voor het Montessori Lyceum Amsterdam bestaat uit 2 nieuwe gebouwen en 2 bestaande monumentale gebouwen, die eerder als klooster in gebruik waren. Alle gebouwen worden onderling met elkaar verbonden en hebben een totaal vloeroppervlak van meer dan 10.000 m2. Bij het Montessori onderwijs  gaat het niet alleen om het bijbrengen van de kennis die de samenleving verwacht, maar ook om leren denken in het perspectief van de wereld. Het Montessori onderwijs streeft daarom naar een klaslokaal die meer een is woonkamer en een school die meer voelt als een huis en een vertrouwde omgeving. De gebouwen zijn daarom vormgegeven als een werkgemeenschap waar aan alles, nodig voor goed onderwijs, wordt voldaan. Elke vierkante meter moet benut kunnen worden voor leren en samenwerken in kleinere en grotere groepen.

De binnenstedelijke locatie maakt het complex om aan alle wettelijke eisen en aanvullende wensen van de opdrachtgever te voldoen. Met name op het gebied van akoestiek, thermische isolatie van de bestaande gebouwen, alsmede brandveiligheid, was sprake van een complexe puzzel. Hier komt bij de opdrachtgever zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid ook op andere gebieden als onderwijs neemt en een zeer energie-efficiënt gebouw wil realiseren. Deze opgave en het realiseren van een brandveilige situaties binnen de financiële kaders, zorgde voor een complexe opgave. In samenspraak met het ontwerpteam heeft moBius consult bijdragen aan het zorgvuldig leggen van alle puzzelstukjes tot één integraal geheel. Architect voor de nieuwbouw en de renovatie is AHH uit Amsterdam.

Beeld: AHH

 

Actueel

12 maart 2024

Energielabel A++++ voor Praktijkcollege Het Metrum

Het praktijkcollege Het Metrum in Leiden is de afgelopen jaren volledige gerenoveerd. MoBius consult is bij deze renovatie en verduurzaming betrokken geweest als integraal adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Het resultaat is een zeer duurzaam en modern schoolgebouw met energielabel A++++

25 januari 2024

Restauratie van “De Joodsche Invalide”

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en WDJARCHITECTEN is moBius consult als adviseur brandveiligheid, akoestiek en bouwfysica, betrokken geweest bij de grootschalige restauratie van De Joodsche Invalide te Amsterdam

8 december 2023

Eerste prijs bij Bedrijfsevent ‘DEBUT’ TU Delft

Afgelopen december heeft een delegatie van moBius consult deel genomen aan DEBUT van studievereniging BouT van de TU Delft. Bij de bedrijfspresentatie is contact gelegd met enthousiaste studenten en tijdens de workshop aardbevingbestendig bouwen heeft het team van moBius consult de eerste prijs gehaald.

19 september 2023

Uitdagende hoogbouw in centrum Leiden

Op korte afstand van Leiden CS wordt een nieuwe woontoren gerealiseerd van ca 75 meter hoog. Door de grootte van het gebouw en de hoge geluidsbelasting heeft moBius consult samen met het projectteam maatwerk geleverd om een duurzaam, betaalbaar en veilig woongebouw te realiseren

9 mei 2023

Ingenieuze nieuwbouw MLA op binnen-stedelijke locatie

De duurzaamheids ambities voor de nieuwbouw van het Montessori Lyceum Amsterdam waren hoog. De binnenstedelijke locatie maakte het complex om aan alle wettelijke eisen en aanvullende wensen van de opdrachtgever te voldoen.

18 april 2023

Oproep voor ambitieuze Europese Natuurherstelwet

moBius consult ondersteunt, samen met een groot aantal andere bedrijven, de oproep aan het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie, voor een ambitieuze Europese Natuurherstelwet.

Bekijk nieuwsarchief