Haalbaarheids- studie nieuwbouw geluidsbelaste woningen

20 december 2019

MoBius consult onderzoekt de haalbaarheid van woningbouw op een bijzondere locatie in Capelle aan den IJssel.

Het project bestaat uit de nieuwbouw van een appartementengebouw en van grondgebonden woningen. De locatie biedt goede mogelijkheden voor woningbouw, maar is ook zwaar geluid belast. Ten westen van de locatie loopt Rijksweg A16 en ten noorden ligt het Rotterdamse metronet en een emplacement.

In nauw overleg met de architect worden verschillende indelingsvarianten onderzocht. Door de varianten op een slimme manier te combineren met maatregelen, zoals afscherming en uitzonderingsmogelijkheden uit de Wet geluidhinder, blijkt woningbouw mogelijk zonder dat de woningen onleefbaar en onbetaalbaar worden. Het laatste wordt onder andere mogelijk gemaakt door de optimalisatie van de ligging en de vorm van de gebouwen, zodat gevels op een natuurlijke manier worden afgeschermd van het wegverkeerslawaai.

Actueel

4 oktober 2021

Renovatie Holbeinhuis te Rotterdam

Het Holbeinhuis is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel uit de naoorlogse periode. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vele belangen die spelen, zoals comfort, energieprestatie, kosten en het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw.

6 april 2021

Advisering religieus erfgoed in Rotterdam

In opdracht van gemeente Rotterdam doet moBius consult onderzoek naar de mogelijkheden om religieus vastgoed te verduurzamen. Hierbij wordt ingestoken op haalbare oplossingen die aansluiten bij het gebruik en de staat van de gebouwen, en de wensen van de gebruikers. De focus ligt in het onderzoek op het verminderen van het gebouwgebonden energiegebruik.

14 januari 2021

MoBius consult gaat 2021 goed van start

MoBius consult is het nieuwe jaar goed begonnen. Eind 2020 zijn twee talentvolle junioren gestart. Tom Elands is recent afgestudeerd aan de TU Delft en werkt vanuit de vestiging Delft. Martijn van Ballegooijen heeft zijn studie afgerond aan de TU Eindhoven en heeft de vestiging Driebergen …

16 november 2020

Nieuwbouw sportcomplex FC Lisse

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de nieuwbouw van een nieuw sportcomplex voor FC Lisse. De gemeente Lisse en FC Lisse hebben gezamenlijk de opgave geformuleerd om een integrale accommodatie te realiseren. In deze accommodatie worden een sporthal, een clubaccommodatie van FC Lisse en een verbindingsdeel gerealiseerd

22 juli 2020

Duurzame nieuwbouw kantoor NVM

In opdracht van Heembouw is moBius consult als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid betrokken bij de nieuwbouw van het kantoor van de branchevereniging van makelaars en taxateurs (NVM). De nieuwbouw in het Utrechtse Papendorp heeft een oppervlakte van circa 4.800 m2.

8 juli 2020

Nieuwbouw Vrije School Wonnebald in Den Haag

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de nieuwbouw van Vrije School Wonnebald in Den Haag. De nieuwbouw omvat een bassisschool voor 9 klassen ten behoeve van ca. 250 leerlingen, een kinderdagverblijf, een aula en een gymzaal

Bekijk nieuwsarchief