Energielabel A++++ voor Praktijkcollege Het Metrum

12 maart 2024

Het gebouw van praktijkcollege Het Metrum in Leiden is de afgelopen 2 jaar gerenoveerd. De school biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar met een (lichte) verstandelijke beperking en was gehuisvest in een voormalige basisschool. Voor praktijkonderwijs was dat geen ideale setting. De bestaande schoolgebouw is aangepast en uitgebreid om ruimte te maken voor eigentijds onderwijs met een praktijkgerichte uitstraling. Resultaat is een gezond en duurzaam schoolgebouw voor de gebruikers, met als kroon op het werk een Energielabel A++++. Gezien de uitdagingen waarmee het ontwerpteam geconfronteerd werd, een resultaat om trots op te zijn.

In het ontwerp is uitgegaan van een duidelijke structuur. De centrale ingang komt uit in de aula met daar om heen de verschillende praktijkruimten. Bijzonder is de tribunetrap met tussenbordes, die met een lift ontsloten wordt. Hierdoor is de tribunetrap ook voor kinderen met een rolstoel toegankelijk. Zij horen er echt bij en kunnen zo meedoen met hun klasgenoten. De trap vormt de schakel tussen de aula op de begane grond en verdieping. In opdracht van Resonans speciaal onderwijs, maakte moBius consult actief deel uit van het ontwerpteam en stond garant voor de advisering bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Beeld: Topos, adviesbureau voor stedenbouw, architectuur en bouwkunde

 

Actueel

12 maart 2024

Energielabel A++++ voor Praktijkcollege Het Metrum

Het praktijkcollege Het Metrum in Leiden is de afgelopen jaren volledige gerenoveerd. MoBius consult is bij deze renovatie en verduurzaming betrokken geweest als integraal adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Het resultaat is een zeer duurzaam en modern schoolgebouw met energielabel A++++

25 januari 2024

Restauratie van “De Joodsche Invalide”

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en WDJARCHITECTEN is moBius consult als adviseur brandveiligheid, akoestiek en bouwfysica, betrokken geweest bij de grootschalige restauratie van De Joodsche Invalide te Amsterdam

8 december 2023

Eerste prijs bij Bedrijfsevent ‘DEBUT’ TU Delft

Afgelopen december heeft een delegatie van moBius consult deel genomen aan DEBUT van studievereniging BouT van de TU Delft. Bij de bedrijfspresentatie is contact gelegd met enthousiaste studenten en tijdens de workshop aardbevingbestendig bouwen heeft het team van moBius consult de eerste prijs gehaald.

19 september 2023

Uitdagende hoogbouw in centrum Leiden

Op korte afstand van Leiden CS wordt een nieuwe woontoren gerealiseerd van ca 75 meter hoog. Door de grootte van het gebouw en de hoge geluidsbelasting heeft moBius consult samen met het projectteam maatwerk geleverd om een duurzaam, betaalbaar en veilig woongebouw te realiseren

9 mei 2023

Ingenieuze nieuwbouw MLA op binnen-stedelijke locatie

De duurzaamheids ambities voor de nieuwbouw van het Montessori Lyceum Amsterdam waren hoog. De binnenstedelijke locatie maakte het complex om aan alle wettelijke eisen en aanvullende wensen van de opdrachtgever te voldoen.

18 april 2023

Oproep voor ambitieuze Europese Natuurherstelwet

moBius consult ondersteunt, samen met een groot aantal andere bedrijven, de oproep aan het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie, voor een ambitieuze Europese Natuurherstelwet.

Bekijk nieuwsarchief