Opening basisschool Het Volle Leven

11 januari 2018

Vandaag is het nieuwe gebouw van Basisschool Het Volle Leven te Den Haag officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het schoolgebouw, dat ontworpen is door HVE architecten, heeft een mooie ligging in een boomrijke omgeving. Bij binnenkomst kom je in een grote hal met een centrale functie in de school. Hier zijn meerdere leerpleinen aanwezig, die door de verschillende leerjaren worden gebruikt en in open verbinding met elkaar staan. Een goede akoestiek is hier heel belangrijk om de kans op geluidhinder te beperken. In grote hoge ruimten is dat relatief lastig. In samenspraak met de architect zijn verschillen materialen gekozen voor wanden, plafonds en balustrades, die passen in het architectonisch beeld.

Er is gezorgd dat er verschillende mogelijkheden zijn om veel of weinig ramen open te zetten. Bovenin is een strook met uitzetramen die uit de zon gehouden worden door het overstek. De uitzetramen zijn traploos regelbaar waardoor ze ook in het voor- en naseizoen goed bruikbaar zijn. De zonwering voor de onderste ramen, is aangebracht zodat deze ook bij open uitzetramen kan worden gebruikt.

MoBius consult heeft in het ontwerp de advisering bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid verzorgd. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en een goede akoestiek.

Actueel

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

Bekijk nieuwsarchief