Integrale advisering zorgt voor minder faalkosten

Op de nieuwe Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit in Rotterdam is nieuwe huisvesting gebouwd voor studenten. Het nieuwe woongebouw telt 15 woonverdiepingen en 372 kamers.

De entree van het gebouw grenst aan het centrale plein, waaraan ook het energieneutrale Studentenpaviljoen ligt (nog een project van moBius consult). Op de begane grond zijn ondermeer een sportschool van 500 m², een supermarkt en een horecagelegenheid gehuisvest. De gemeenschappelijke functies op de begane grond dragen bij aan de levendigheid van het centrale plein.

De studentenkamers hebben eigen sanitair en een pantry en zijn in verschillende combinaties gegroepeerd rond een gezamenlijke keuken. De studentenkamers zijn grotendeels gemeubileerd om vooral eerstejaars en buitenlandse studenten onderdak te bieden Op de hoogste verdiepingen zijn grotere appartementen. In de kamers is de verwarming in een brede koof weggewerkt, wat. een aangename zitplek aan het lage raam biedt.

Het U-gebouw wordt verwarmd met stadsverwarming. Op de begane grond wordt ook gekoeld. Hiervoor is het gebouw aangesloten op het koudenet op de campus. De koude wordt opgewekt uit het oppervlaktewater van de grote vijver.