Ook bij grote projecten, doe je het voor die ene, gewone gebruiker

Nieuwbouw onderwijspark Ezinge

+9

Het onderwijspark Ezinge is een project van formaat. De campus biedt onderdak aan drie verschillende middelbare scholen. Daarnaast is een sportcomplex gerealiseerd met vijf sporthallen, waaronder een sportschool en een topsporthal met NOC*NSF kwalificatie. Het sportcomplex is verhoogd; eronder bevindt zich een parkeerkelder voor auto’s, fietsen en scooters. In totaal heeft het complex een grootte van ca. 28.000 m2 bvo.

In het hart van het project zijn muziekruimten en een theaterzaal gerealiseerd. Voor het realiseren van een goede geluidsisolatie is een doos-in-doos constructie toegepast.

Vanwege de externe geluidbelasting op het terrein zijn aanvullende maatregelen aan de gevels noodzakelijk en zijn dove gevels toegepast. Anderzijds zijn eveneens berekeningen uitgevoerd over de geluiduitstraling van het complex naar omliggende woningen.

In het ontwerpproces zijn de eisen conform Frisse Scholen klasse B als uitgangspunt gehanteerd voor alle onderdelen. Ten aanzien van het energiegebruik presteert het ontwerp 15% beter dan het Bouwbesluit.

Impressie vanuit de lucht.