Ook bij grote projecten, doe je het voor die ene, gewone gebruiker

Nieuwbouw onderwijspark Ezinge

+9

Het onderwijspark Ezinge is een project van formaat. De campus biedt onderdak aan drie verschillende middelbare scholen. Daarnaast is een sportcomplex gerealiseerd met vijf sporthallen, waaronder een sportschool en een topsporthal met NOC*NSF kwalificatie. Het sportcomplex is verhoogd; eronder bevindt zich een parkeerkelder voor auto’s, fietsen en scooters. In totaal heeft het complex een grootte van ca. 28.000 m2 bvo.

In het hart van het project zijn muziekruimten en een theaterzaal gerealiseerd. Voor het realiseren van een goede geluidsisolatie is een doos-in-doos constructie toegepast.

Vanwege de externe geluidbelasting op het terrein zijn aanvullende maatregelen aan de gevels noodzakelijk en zijn dove gevels toegepast. Anderzijds zijn eveneens berekeningen uitgevoerd over de geluiduitstraling van het complex naar omliggende woningen.

In het ontwerpproces zijn de eisen conform Frisse Scholen klasse B als uitgangspunt gehanteerd voor alle onderdelen. Ten aanzien van het energiegebruik presteert het ontwerp 15% beter dan het Bouwbesluit.

FunctieOnderwijs / sport
GebouwvormNieuwbouw
bvo28000 m2
LocatieMeppel
Projectduur2010 - 2014
Oplevering2014
OpdrachtgeverWoonconcept Vastgoed
ProjectmanagerWoonconcept Vastgoed
ArchitectAtelier Pro
Adviseur constructieIngenieursbureau Wassenaar
Adviseur installatietechniekAdviesbureau J. van Toorenburg
Adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheidmoBius consult

Impressie vanuit de lucht.