Binnen kun je de A2 helemaal niet horen

Nieuwbouw Fletcher hotel

+1

Door de ronde gevel van dit opvallende gebouw van Benthem en Crouwel Architecten is een bijzondere gevelconstructie en detaillering nodig. Er is gekozen voor een zogenaamde GRP-gevel aan de binnenzijde en een glasgevel aan de buitenzijde. Het gebouw heeft daardoor een transparante uitstraling, terwijl de zonbelasting beperkt blijft. Warmteophoping in de spouw is met bouwkundige maatregelen geminimaliseerd.

Vroeg in het ontwerp heeft moBius consult verschillende installatietechnische concepten vergeleken. Het gekozen concept is in de verdere ontwerpfases uitgewerkt door Wichers & Dreef. De combinatie van het energetisch concept met bouwkundige maatregelen heeft geleidt tot een duurzaam ontwerp met een goede score voor energie- en materiaalgebruik.

Op deze locatie is de geluidbelasting zeer hoog. De glasgevel die vóór de bouwkundige gevel hangt, draagt bij aan de gevelgeluidwering. Desondanks zijn er aanvullend akoestische maatregelen in de GRP-gevel noodzakelijk om het gewenste binnenniveau te realiseren.

Voor de brandveiligheid is de doorstroom- en opvangcapaciteit geoptimaliseerd. Omdat er beperkt ruimte is in de trappenhuizen in de kern van het gebouw, is opvangcapaciteit gecreëerd op de restaurantverdieping. Daarnaast is elke verdieping als apart rookcompartiment uitgevoerd.

FunctieHotel
GebouwvormNieuwbouw
bvo6500 m2
LocatieAmsterdam
Projectduur2009 - 2012
Oplevering2013
OpdrachtgeverCaransa B.V.
ProjectmanagerCaransa B.V.
ArchitectBenthem en Crouwel Architecten
ConstructieVan Rossum r.i.
Adviseur installatietechniekmoBius consult / Wichers en Dreef
Adviseur geveltechniekOctatube
Adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheidmoBius consult
FotograafJannes Linder Rotterdam

Impressie van het Fletcher hotel.