Topsport en amateursport samen in één gebouw

Nieuwbouw multifunctionele sportaccommodatie Lisse

In Lisse is in opdracht van de gemeente Lisse en FC Lisse, de multifunctionele sportaccommodatie Ter Specke – FC Lisse gerealiseerd.

Het complex bestaat uit een sporthal, de clubaccommodatie van FC Lisse en een gezamenlijk entreegebied. Het entreegebied verbindt de sporthal en de accommodatie van FC Lisse met elkaar, waarmee amateursport en topsport met elkaar verbonden worden. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en heeft een BVO van ca. 3.400 m2.

Door een flexibel gebruik van ruimten en een functionele indeling, is een zeer efficiënt gebouw ontstaan, waarin de wensen van alle gebruikers zijn samengebracht. De constructie op de verdieping is uitgevoerd in hout met gelamineerde spanten en zorgt daarmee voor een warme uitstraling. Vanuit de kantine en het buitenterras hebben bezoekers een mooi uitzicht op het eerste speelveld.

Om ook een energie-efficiënt gebouw te realiseren, wordt een warmtepomp gebruikt voor verwarmen,  koelen en warm tapwater. Daarnaast is het gebouw voorzien van zonnepanelen.

MoBius consult heeft tijdens de ontwerpfasen geadviseerd over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Bijzonder aspect is de wandabsorptie in de sporthal, die tevens voor een fraai uiterlijk zorgt. Op het gebied van brandveiligheid was de sporthal eveneens een aandachtspunt. Omdat het oppervlak van de sporthal groter is dan 1.000 m2, moest aangetoond worden dat sprake is van een gelijkwaardige oplossing aan de hand van “beheersbaarheid van brand” berekeningen.

 

Afbeelding: moBius consult