Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

26 januari 2022

Het Dr. Knippenbergcollege in Helmond is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Het gebouw kenmerkt zich door een open structuur en mogelijkheden voor een flexibel gebruik. In het hart van het gebouw is daarnaast opvallend (en invallend) veel natuurlijk daglicht aanwezig. Vanwege de combinatie van verschillende soorten onderwijs en de aanwezigheid van vides, is de ruimte-akoestiek van groot belang. In de ontwerpfase heeft moBius consult een belangrijke rol gespeeld door hierover pro-actief te adviseren. Het voorkomen van hinder door een optimale indeling stond hierbij centraal. Ruimten of leerplekken met een hoog concentratieniveau zijn bijvoorbeeld direct op de juiste plek in het gebouw gepositioneerd, waardoor kostbare akoestische voorzieningen beperkt bleven.

In de gebruiksfase mengen de verschillende soorten van gebruik zich met name rond de vides en trappen met elkaar. De benodigde akoestische maatregelen zijn vastgesteld en daarna geïntegreerd in de afwerking met natuurlijke materialen. Hierdoor kon zowel een goed akoestisch klimaat als de gewenste uitstraling gerealiseerd worden. Voor de advisering heeft moBius consult gebruik gemaakt van een combinatie van jarenlange (meet)ervaringen, statische berekeningen en 3D-rekenmodellen. Het eindresultaat is met veel enthousiast door de gebruikers en opdrachtgevers ontvangen.

Beeld: Lucas van der Wee

Actueel

2 maart 2023

Transformatie van een klooster naar een levendige plek

Het monumentale gebouwencomplex van klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem wordt getransformeerd naar onder andere (zorg)woningen. MoBius consult is bij het project betrokken voor de bouwfysische, akoestische en brandveiligheidsaspecten van de renovatie van Hof D en Hof E.

8 februari 2023

moBius sponsort jeugdkampioen wielrennen Toinne Vriezen

Sinds vorig jaar is moBius consult via de jeugdploeg van Wielervereniging Eemland één van de sponsors van Toinne Vriezen. De jeugdploeg van Wielervereniging Eemland is in de jeugd actief op het hoogste niveau en bereidt de teamleden voor op het bestaan als profwielrenner. Toine is de zoon van Martijn Vriezen. Eén van onze collega’s brandveiligheid.

22 december 2022

Een volgende stap in duurzaamheid met Cross-Laminated Timber (CLT)

In de strijd tegen klimaatverandering, is weinig tijd te verliezen. De bouw heeft een relatief grote impact op de CO2-uitstoot en moet daarom ook een wezenlijke bijdrage leveren. Dat gebeurt al lang door het steeds verder verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, maar er moet meer gebeuren.

18 november 2022

Hotel, experience-center en appartementen Corfwater te Petten

In het glooiende duinlandschap bij Petten ligt Camping Corfwater. De komende jaren wordt de camping door het Nieuwe Strand Petten bv getransformeerd tot resort met hoogwaardige vrijstaande vakantiewoningen, appartementen, experience-center en een hotelaccommodatie. Het ontwerp van de nieuwbouw van het hotel en de hoogwaardige renovatie van het monumentale voormalige Koloniehuis hotel Corfwater, wordt gemaakt door 9graden architectuur.

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

Bekijk nieuwsarchief