Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

26 januari 2022

Het Dr. Knippenbergcollege in Helmond is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Het gebouw kenmerkt zich door een open structuur en mogelijkheden voor een flexibel gebruik. In het hart van het gebouw is daarnaast opvallend (en invallend) veel natuurlijk daglicht aanwezig. Vanwege de combinatie van verschillende soorten onderwijs en de aanwezigheid van vides, is de ruimte-akoestiek van groot belang. In de ontwerpfase heeft moBius consult een belangrijke rol gespeeld door hierover pro-actief te adviseren. Het voorkomen van hinder door een optimale indeling stond hierbij centraal. Ruimten of leerplekken met een hoog concentratieniveau zijn bijvoorbeeld direct op de juiste plek in het gebouw gepositioneerd, waardoor kostbare akoestische voorzieningen beperkt bleven.

In de gebruiksfase mengen de verschillende soorten van gebruik zich met name rond de vides en trappen met elkaar. De benodigde akoestische maatregelen zijn vastgesteld en daarna geïntegreerd in de afwerking met natuurlijke materialen. Hierdoor kon zowel een goed akoestisch klimaat als de gewenste uitstraling gerealiseerd worden. Voor de advisering heeft moBius consult gebruik gemaakt van een combinatie van jarenlange (meet)ervaringen, statische berekeningen en 3D-rekenmodellen. Het eindresultaat is met veel enthousiast door de gebruikers en opdrachtgevers ontvangen.

Beeld: Lucas van der Wee

Actueel

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

26 januari 2022

Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

Het Dr. Knippenbergcollege is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Dankzij de goede samenwerking binnen het ontwerpteam, zijn de open structuur en de mogelijkheden voor een flexibel gebruik, gecombineerd met een goed akoestisch klimaat.

4 oktober 2021

Renovatie Holbeinhuis te Rotterdam

Het Holbeinhuis is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel uit de naoorlogse periode. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vele belangen die spelen, zoals comfort, energieprestatie, kosten en het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw.

6 april 2021

Advisering religieus erfgoed in Rotterdam

In opdracht van gemeente Rotterdam doet moBius consult onderzoek naar de mogelijkheden om religieus vastgoed te verduurzamen. Hierbij wordt ingestoken op haalbare oplossingen die aansluiten bij het gebruik en de staat van de gebouwen, en de wensen van de gebruikers. De focus ligt in het onderzoek op het verminderen van het gebouwgebonden energiegebruik.

14 januari 2021

MoBius consult gaat 2021 goed van start

MoBius consult is het nieuwe jaar goed begonnen. Eind 2020 zijn twee talentvolle junioren gestart. Tom Elands is recent afgestudeerd aan de TU Delft en werkt vanuit de vestiging Delft. Martijn van Ballegooijen heeft zijn studie afgerond aan de TU Eindhoven en heeft de vestiging Driebergen …

Bekijk nieuwsarchief