Nieuwbouw Punt de Sniep in Diemen nadert eindfase

10 mei 2020

Het team van Heddes Bouw en Ontwikkeling werkt hard aan de bouw van het woningbouwproject Punt de Sniep.  Van de bouw van dit project is recent de bovenstaande luchtfoto gemaakt die de vorderingen van de bouw mooi in beeld brengt.

Het project bestaat uit ruim 200 woningen, verdeeld over 10 blokken, die worden gebouw op een puntvormig eiland.

Het project punt de Sniep is een ambitieus project. Het project ligt op stedelijke locatie met de nodige akoestische en brandtechnische uitdagingen. Daarnaast hebben de woningen in het project een hele goed energieprestatie (EPC) van -0,2 en lager. In de tenderfase is door moBius consult op het gebied van de duurzaamheid de input geleverd om tot de winnende inschrijving te komen. In de ontwerpfase hebben de adviseurs van moBius een belangrijke rol gespeeld om de bouwfysische, akoestische en brandtechnische puzzelstukjes te laten samenvallen.

Beeld: Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. – Fotografie: Catch Your Moment

Actueel

6 juni 2022

Punt Sniep: groot(s) project op een ‘schiereiland’ in Diemen

Het project Punt Sniep prijkt op de elfde plaats in de imposante lijst van de Cobouw50: een lijst met de 50 grootste bouwprojecten van Nederland. MoBius consult heeft met integraal akoestisch, bouwfysische en brandtechnisch advies een belangrijke rol gespeeld om dit grootse project in te passen op dit kleine stukje schiereiland in Diemen.

5 april 2022

De Barones wordt duurzaam getransformeerd naar sociale huurwoningen

Het voormalige kantoorgebouw De Barones wordt getransformeerd naar woningen. Door moBius consult is alle advisering verzorgd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid en energieprestatie.

26 januari 2022

Dr. Knippenberg-college met veel enthousiasme in gebruik genomen

Het Dr. Knippenbergcollege is met veel enthousiasme in gebruik genomen. Dankzij de goede samenwerking binnen het ontwerpteam, zijn de open structuur en de mogelijkheden voor een flexibel gebruik, gecombineerd met een goed akoestisch klimaat.

4 oktober 2021

Renovatie Holbeinhuis te Rotterdam

Het Holbeinhuis is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel uit de naoorlogse periode. Voor een maximaal resultaat is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de vele belangen die spelen, zoals comfort, energieprestatie, kosten en het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw.

6 april 2021

Advisering religieus erfgoed in Rotterdam

In opdracht van gemeente Rotterdam doet moBius consult onderzoek naar de mogelijkheden om religieus vastgoed te verduurzamen. Hierbij wordt ingestoken op haalbare oplossingen die aansluiten bij het gebruik en de staat van de gebouwen, en de wensen van de gebruikers. De focus ligt in het onderzoek op het verminderen van het gebouwgebonden energiegebruik.

14 januari 2021

MoBius consult gaat 2021 goed van start

MoBius consult is het nieuwe jaar goed begonnen. Eind 2020 zijn twee talentvolle junioren gestart. Tom Elands is recent afgestudeerd aan de TU Delft en werkt vanuit de vestiging Delft. Martijn van Ballegooijen heeft zijn studie afgerond aan de TU Eindhoven en heeft de vestiging Driebergen …

Bekijk nieuwsarchief