Nieuwbouw Punt de Sniep in Diemen nadert eindfase

10 mei 2020

Het team van Heddes Bouw en Ontwikkeling werkt hard aan de bouw van het woningbouwproject Punt de Sniep.  Van de bouw van dit project is recent de bovenstaande luchtfoto gemaakt die de vorderingen van de bouw mooi in beeld brengt.

Het project bestaat uit ruim 200 woningen, verdeeld over 10 blokken, die worden gebouw op een puntvormig eiland.

Het project punt de Sniep is een ambitieus project. Het project ligt op stedelijke locatie met de nodige akoestische en brandtechnische uitdagingen. Daarnaast hebben de woningen in het project een hele goed energieprestatie (EPC) van -0,2 en lager. In de tenderfase is door moBius consult op het gebied van de duurzaamheid de input geleverd om tot de winnende inschrijving te komen. In de ontwerpfase hebben de adviseurs van moBius een belangrijke rol gespeeld om de bouwfysische, akoestische en brandtechnische puzzelstukjes te laten samenvallen.

Beeld: Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. – Fotografie: Catch Your Moment

Actueel

22 juli 2020

Duurzame nieuwbouw kantoor NVM

In opdracht van Heembouw is moBius consult als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid betrokken bij de nieuwbouw van het kantoor van de branchevereniging van makelaars en taxateurs (NVM). De nieuwbouw in het Utrechtse Papendorp heeft een oppervlakte van circa 4.800 m2.

8 juli 2020

Nieuwbouw Vrije School Wonnebald in Den Haag

oBius consult is als adviseur betrokken bij de nieuwbouw van Vrije School Wonnebald in Den Haag. De nieuwbouw omvat een bassisschool voor 9 klassen ten behoeve van ca. 250 leerlingen, een kinderdagverblijf, een aula en een gymzaal

10 mei 2020

Nieuwbouw Punt de Sniep in Diemen nadert eindfase

Het team van Heddes Bouw en Ontwikkeling werkt hard aan de bouw van het woningbouwproject Punt de Sniep. Het project bestaat uit ruim 200 woningen, verdeeld over 10 blokken.

20 december 2019

Haalbaarheids- studie nieuwbouw geluidsbelaste woningen

MoBius consult onderzoekt de haalbaarheid van woningbouw op een bijzondere locatie in Capelle aan den IJssel. Het project bestaat uit de nieuwbouw woningen op een geluidsbelaste locatie.

15 juli 2019

Nieuwbouw Joint Research Centre Middelburg

In Middelburg verrijst over enige tijd de nieuwbouw van de HZ University of Applied Sciences, met daarin het Joint Research Centre (JRC). De nieuwbouw bevat met name hoogwaardige laboratoria, die veel bouwfysische en akoestische randvoorwaarden aan het gebouw stellen.

7 mei 2019

Praktijkvoorbeeld gasloze renovatie Fons Vitae

Het monumentale schoolgebouw van Fons Vitae in Amsterdam, heeft medio 2017 aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van brand. De brand had een grote impact op het functioneren van de school, maar maakte ook de ontwikkeling van een gasloos gebouw mogelijk.

Bekijk nieuwsarchief