Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

2 oktober 2018

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd en was tot eind jaren ’60 in gebruik als opslag- en koelplaats voor het bier van de brouwer De Drie Hoefijzers. Op het terrein staat het kantoorgebouw, het koelhuis en de voormalige stal.

MoBius consult is betrokken bij de realisatie van woningen in het kantoorgebouw en bij de transformatie van het koelhuis naar onder andere een bakkerij. Het kantoorgebouw ligt dicht bij het spoor waardoor sprake is van een hoge geluidsbelasting. Door moBius consult is onderzoek gedaan naar deze geluidsbelasting en zijn passende maatregelen geadviseerd. Door een goede samenwerking met de gemeente Den Haag is aansluitend snel een hogere grenswaarden besluit tot stand gekomen.

Bij de renovatie van het koelhuis ondersteunt moBius consult het ontwerpteam met integraal advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Actueel

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

2 juli 2018

Kwaliteitscontrole akoestiek in uitvoering

Het samenwerkingsverband van BESIX en Strukton realiseert op de Uithof in Utrecht nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht. Het gebouw is meer dan 22.000 m2 groot en wordt gerealiseerd op basis van een DBM contract.

12 juni 2018

Onderzoek MPG bij BENG-woningen

Gisteren is ing. Milu Klaver afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Voor het afstudeeronderzoek heeft Milu woningen ontworpen met gangbare bouwtechnieken met een GPR 8 en een 9,5 op het aspect milieu.

5 juni 2018

Renovatie Oscar Romeroschool Rotterdam

De Oscar Romeroschool aan de Isaäc Huberstraat in Rotterdam is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw uit de jaren 80 voldoet wat betreft binnenklimaat, akoestiek en indeling niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Bekijk nieuwsarchief