Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

2 oktober 2018

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd en was tot eind jaren ’60 in gebruik als opslag- en koelplaats voor het bier van de brouwer De Drie Hoefijzers. Op het terrein staat het kantoorgebouw, het koelhuis en de voormalige stal.

MoBius consult is betrokken bij de realisatie van woningen in het kantoorgebouw en bij de transformatie van het koelhuis naar onder andere een bakkerij. Het kantoorgebouw ligt dicht bij het spoor waardoor sprake is van een hoge geluidsbelasting. Door moBius consult is onderzoek gedaan naar deze geluidsbelasting en zijn passende maatregelen geadviseerd. Door een goede samenwerking met de gemeente Den Haag is aansluitend snel een hogere grenswaarden besluit tot stand gekomen.

Bij de renovatie van het koelhuis ondersteunt moBius consult het ontwerpteam met integraal advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Actueel

20 december 2019

Haalbaarheids- studie nieuwbouw geluidsbelaste woningen

MoBius consult onderzoekt de haalbaarheid van woningbouw op een bijzondere locatie in Capelle aan den IJssel. Het project bestaat uit de nieuwbouw woningen op een geluidsbelaste locatie.

15 juli 2019

Nieuwbouw Joint Research Centre Middelburg

In Middelburg verrijst over enige tijd de nieuwbouw van de HZ University of Applied Sciences, met daarin het Joint Research Centre (JRC). De nieuwbouw bevat met name hoogwaardige laboratoria, die veel bouwfysische en akoestische randvoorwaarden aan het gebouw stellen.

7 mei 2019

Praktijkvoorbeeld gasloze renovatie Fons Vitae

Het monumentale schoolgebouw van Fons Vitae in Amsterdam, heeft medio 2017 aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van brand. De brand had een grote impact op het functioneren van de school, maar maakte ook de ontwikkeling van een gasloos gebouw mogelijk.

26 februari 2019

Thermografie als hulpmiddel voor gasloos bouwen

Om over te kunnen stappen naar gasloze verwarming, is een zeer goede gebouwschil noodzakelijk. Thermografie blijkt daarbij een effectief hulpmiddel voor het beoordelen van de gebouwschil van zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

Bekijk nieuwsarchief