Onderzoek MPG bij BENG-woningen

12 juni 2018

Gisteren is Milu Klaver afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde van de Hogeschool Utrecht. Ze is afgestudeerd op een onderzoek naar de MPG van BENG-woningen.

Voor het afstudeeronderzoek bij moBius consult heeft Milu met gangbare bouwtechnieken MPG-waarden te realiseren zodat een 8 en een 9,5 in GPR wordt gehaald. Dat blijkt niet eenvoudig te zijn en ook niet goedkoop. Lees er meer over in het afstudeerrapport (bijlagen).

Een belangrijke conclusie van Milu is dat de MPG-methode eigenlijk niet goed omgaat met de trias ecologica. De eerste stap bij besparing is het verminderen van het totale gebruik. Bij de MPG, blijkt een grote villa echter inherent een veel lagere waarde te hebben dan een kleine rijtjeswoning. Is een villa dan duurzamer?

Actueel

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

2 juli 2018

Kwaliteitscontrole akoestiek in uitvoering

Het samenwerkingsverband van BESIX en Strukton realiseert op de Uithof in Utrecht nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht. Het gebouw is meer dan 22.000 m2 groot en wordt gerealiseerd op basis van een DBM contract.

12 juni 2018

Onderzoek MPG bij BENG-woningen

Gisteren is ing. Milu Klaver afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Voor het afstudeeronderzoek heeft Milu woningen ontworpen met gangbare bouwtechnieken met een GPR 8 en een 9,5 op het aspect milieu.

5 juni 2018

Renovatie Oscar Romeroschool Rotterdam

De Oscar Romeroschool aan de IsaƤc Huberstraat in Rotterdam is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw uit de jaren 80 voldoet wat betreft binnenklimaat, akoestiek en indeling niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Bekijk nieuwsarchief