Renovatie Ziekenhuis
Noord West

29 maart 2018

MoBius consult adviseert het Noord West Ziekenhuis Den Helder op het gebied van brandveiligheid. Er zijn verschillende toekomstscenario’s tegen elkaar afgewonen. Uiteindelijk bleek de optimale oplossing om het huidige ziekenhuis op te waarderen. Er is daarom een uitgebreide scan gedaan voor de brandveiligheid.

Als eerste stap is de brandmeldinstallatie aangepast aan de huidige eisen. Op dit moment worden de bouwkundige scheidingen aangepast. moBius consult is nauw betroken bij het optimalseren van de keuzes op basis van de vigerende eisen, het toepassen van gelijkwaardige oplossingen en de investeringskosten. Als laatste stap wordt het brandoverslagrisico in kaart gebracht, de oplossingen geoptimaliseerd en vervolgens toegepast.

Actueel

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

2 juli 2018

Kwaliteitscontrole akoestiek in uitvoering

Het samenwerkingsverband van BESIX en Strukton realiseert op de Uithof in Utrecht nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht. Het gebouw is meer dan 22.000 m2 groot en wordt gerealiseerd op basis van een DBM contract.

12 juni 2018

Onderzoek MPG bij BENG-woningen

Gisteren is ing. Milu Klaver afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Voor het afstudeeronderzoek heeft Milu woningen ontworpen met gangbare bouwtechnieken met een GPR 8 en een 9,5 op het aspect milieu.

5 juni 2018

Renovatie Oscar Romeroschool Rotterdam

De Oscar Romeroschool aan de IsaƤc Huberstraat in Rotterdam is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw uit de jaren 80 voldoet wat betreft binnenklimaat, akoestiek en indeling niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Bekijk nieuwsarchief