Renovatie Ziekenhuis
Noord West

29 maart 2018

MoBius consult adviseert het Noord West Ziekenhuis Den Helder op het gebied van brandveiligheid. Er zijn verschillende toekomstscenario’s tegen elkaar afgewonen. Uiteindelijk bleek de optimale oplossing om het huidige ziekenhuis op te waarderen. Er is daarom een uitgebreide scan gedaan voor de brandveiligheid.

Als eerste stap is de brandmeldinstallatie aangepast aan de huidige eisen. Op dit moment worden de bouwkundige scheidingen aangepast. moBius consult is nauw betroken bij het optimalseren van de keuzes op basis van de vigerende eisen, het toepassen van gelijkwaardige oplossingen en de investeringskosten. Als laatste stap wordt het brandoverslagrisico in kaart gebracht, de oplossingen geoptimaliseerd en vervolgens toegepast.

Actueel

15 juli 2019

Nieuwbouw Joint Research Centre Middelburg

In Middelburg verrijst over enige tijd de nieuwbouw van de HZ University of Applied Sciences, met daarin het Joint Research Centre (JRC). De nieuwbouw bevat met name hoogwaardige laboratoria, die veel bouwfysische en akoestische randvoorwaarden aan het gebouw stellen.

7 mei 2019

Praktijkvoorbeeld gasloze renovatie Fons Vitae

Het monumentale schoolgebouw van Fons Vitae in Amsterdam, heeft medio 2017 aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van brand. De brand had een grote impact op het functioneren van de school, maar maakte ook de ontwikkeling van een gasloos gebouw mogelijk.

26 februari 2019

Thermografie als hulpmiddel voor gasloos bouwen

Om over te kunnen stappen naar gasloze verwarming, is een zeer goede gebouwschil noodzakelijk. Thermografie blijkt daarbij een effectief hulpmiddel voor het beoordelen van de gebouwschil van zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

Bekijk nieuwsarchief