Vernieuwing Oscar Romero college

9 maart 2018

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn zal worden gerenoveerd en uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula. De school is deels in de jaren ’80 en deels in de jaren ’90 gebouwd. Door de vele uitbreidingen door de jaren heen vormen de bouwdelen van de school geen logisch geheel meer. Ook bouwkundig en installatietechnisch is de school aan een grondige opwaardering toe.

Sport vormt een belangrijk onderdeel van het onderwijs op de school. Naast de renovatie van het huidige gebouw zal de school worden uitgebreid met  3 nieuwe gymzalen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de gymzalen op de eerste verdieping worden gerealiseerd. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de akoestiek in de gymzalen en de geluidsisolatie tussen de gymzalen onderling en naar de verdieping er onder. Voorzieningen om dit te bereiken worden onderling goed op elkaar afgestemd. Daarbij wordt geanalyseerd welk type ruimten het best op de begane grond kan worden gerealiseerd.

MoBius consult verzorgt in dit renovatieplan de advisering  bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Actueel

9 maart 2018

Vernieuwing Oscar Romero college

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn moet bouwkundig en installatietechnisch gemoderniseerd worden. Bovendien wordt de school uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula.

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst vanwege de komst van de Floriade. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag. Er wordt een plan ontwikkeld om hier woningen te maken.

Bekijk nieuwsarchief