Vernieuwing Oscar Romero college

9 maart 2018

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn zal worden gerenoveerd en uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula. De school is deels in de jaren ’80 en deels in de jaren ’90 gebouwd. Door de vele uitbreidingen door de jaren heen vormen de bouwdelen van de school geen logisch geheel meer. Ook bouwkundig en installatietechnisch is de school aan een grondige opwaardering toe.

Sport vormt een belangrijk onderdeel van het onderwijs op de school. Naast de renovatie van het huidige gebouw zal de school worden uitgebreid met  3 nieuwe gymzalen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de gymzalen op de eerste verdieping worden gerealiseerd. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de akoestiek in de gymzalen en de geluidsisolatie tussen de gymzalen onderling en naar de verdieping er onder. Voorzieningen om dit te bereiken worden onderling goed op elkaar afgestemd. Daarbij wordt geanalyseerd welk type ruimten het best op de begane grond kan worden gerealiseerd.

MoBius consult verzorgt in dit renovatieplan de advisering  bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Actueel

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

2 juli 2018

Kwaliteitscontrole akoestiek in uitvoering

Het samenwerkingsverband van BESIX en Strukton realiseert op de Uithof in Utrecht nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht. Het gebouw is meer dan 22.000 m2 groot en wordt gerealiseerd op basis van een DBM contract.

12 juni 2018

Onderzoek MPG bij BENG-woningen

Gisteren is ing. Milu Klaver afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Voor het afstudeeronderzoek heeft Milu woningen ontworpen met gangbare bouwtechnieken met een GPR 8 en een 9,5 op het aspect milieu.

5 juni 2018

Renovatie Oscar Romeroschool Rotterdam

De Oscar Romeroschool aan de Isaäc Huberstraat in Rotterdam is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw uit de jaren 80 voldoet wat betreft binnenklimaat, akoestiek en indeling niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Bekijk nieuwsarchief