Renovatie Crematorium Groningen

19 februari 2018

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering. MoBius consult verzorgt de advisering bouwfysica en akoestiek in een ontwerpteam met onder andere Bureau Noordeloos  als Architect en Overdevest als installatieadviseur.

Crematorium Groningen heeft 2 aula’s. De grote aula biedt plaats aan 300 personen. Zowel de akoestiek van de ruimtes als de geluidisolatie tussen de ruimtes zijn vanwege de functie van het gebouw van groot belang. Een belangrijk bouwfysisch aandachtspunt is de vijver die tegen het gebouw aan grenst en in de kelder vochtproblemen veroorzaakt.

Actueel

12 maart 2024

Energielabel A++++ voor Praktijkcollege Het Metrum

Het praktijkcollege Het Metrum in Leiden is de afgelopen jaren volledige gerenoveerd. MoBius consult is bij deze renovatie en verduurzaming betrokken geweest als integraal adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Het resultaat is een zeer duurzaam en modern schoolgebouw met energielabel A++++

25 januari 2024

Restauratie van “De Joodsche Invalide”

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en WDJARCHITECTEN is moBius consult als adviseur brandveiligheid, akoestiek en bouwfysica, betrokken geweest bij de grootschalige restauratie van De Joodsche Invalide te Amsterdam

8 december 2023

Eerste prijs bij Bedrijfsevent ‘DEBUT’ TU Delft

Afgelopen december heeft een delegatie van moBius consult deel genomen aan DEBUT van studievereniging BouT van de TU Delft. Bij de bedrijfspresentatie is contact gelegd met enthousiaste studenten en tijdens de workshop aardbevingbestendig bouwen heeft het team van moBius consult de eerste prijs gehaald.

19 september 2023

Uitdagende hoogbouw in centrum Leiden

Op korte afstand van Leiden CS wordt een nieuwe woontoren gerealiseerd van ca 75 meter hoog. Door de grootte van het gebouw en de hoge geluidsbelasting heeft moBius consult samen met het projectteam maatwerk geleverd om een duurzaam, betaalbaar en veilig woongebouw te realiseren

9 mei 2023

Ingenieuze nieuwbouw MLA op binnen-stedelijke locatie

De duurzaamheids ambities voor de nieuwbouw van het Montessori Lyceum Amsterdam waren hoog. De binnenstedelijke locatie maakte het complex om aan alle wettelijke eisen en aanvullende wensen van de opdrachtgever te voldoen.

18 april 2023

Oproep voor ambitieuze Europese Natuurherstelwet

moBius consult ondersteunt, samen met een groot aantal andere bedrijven, de oproep aan het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie, voor een ambitieuze Europese Natuurherstelwet.

Bekijk nieuwsarchief