Opening basisschool Het Volle Leven

11 januari 2018

Vandaag is het nieuwe gebouw van Basisschool Het Volle Leven te Den Haag officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het schoolgebouw, dat ontworpen is door HVE architecten, heeft een mooie ligging in een boomrijke omgeving. Bij binnenkomst kom je in een grote hal met een centrale functie in de school. Hier zijn meerdere leerpleinen aanwezig, die door de verschillende leerjaren worden gebruikt en in open verbinding met elkaar staan. Een goede akoestiek is hier heel belangrijk om de kans op geluidhinder te beperken. In grote hoge ruimten is dat relatief lastig. In samenspraak met de architect zijn verschillen materialen gekozen voor wanden, plafonds en balustrades, die passen in het architectonisch beeld.

Er is gezorgd dat er verschillende mogelijkheden zijn om veel of weinig ramen open te zetten. Bovenin is een strook met uitzetramen die uit de zon gehouden worden door het overstek. De uitzetramen zijn traploos regelbaar waardoor ze ook in het voor- en naseizoen goed bruikbaar zijn. De zonwering voor de onderste ramen, is aangebracht zodat deze ook bij open uitzetramen kan worden gebruikt.

MoBius consult heeft in het ontwerp de advisering bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid verzorgd. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en een goede akoestiek.

Actueel

13 april 2018

MoBius consult Delft is vandaag verhuisd!

We zijn uit ons jasje gegroeid! Daarom een nieuwe locatie:

Mijnbouwstraat 110
2628 RX Delft
t: 015 215 96 00.

29 maart 2018

Renovatie Ziekenhuis
Noord West

MoBius consult adviseert het Noord West Ziekenhuis Den Helder op het gebied van brandveiligheid. Er zijn verschillende toekomstscenario’s afgewonen. De optimale oplossing was om het huidige ziekenhuis op te waarderen.

9 maart 2018

Vernieuwing Oscar Romero college

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn moet bouwkundig en installatietechnisch gemoderniseerd worden. Bovendien wordt de school uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula.

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

Bekijk nieuwsarchief