Opening basisschool Het Volle Leven

11 januari 2018

Vandaag is het nieuwe gebouw van Basisschool Het Volle Leven te Den Haag officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het schoolgebouw, dat ontworpen is door HVE architecten, heeft een mooie ligging in een boomrijke omgeving. Bij binnenkomst kom je in een grote hal met een centrale functie in de school. Hier zijn meerdere leerpleinen aanwezig, die door de verschillende leerjaren worden gebruikt en in open verbinding met elkaar staan. Een goede akoestiek is hier heel belangrijk om de kans op geluidhinder te beperken. In grote hoge ruimten is dat relatief lastig. In samenspraak met de architect zijn verschillen materialen gekozen voor wanden, plafonds en balustrades, die passen in het architectonisch beeld.

Er is gezorgd dat er verschillende mogelijkheden zijn om veel of weinig ramen open te zetten. Bovenin is een strook met uitzetramen die uit de zon gehouden worden door het overstek. De uitzetramen zijn traploos regelbaar waardoor ze ook in het voor- en naseizoen goed bruikbaar zijn. De zonwering voor de onderste ramen, is aangebracht zodat deze ook bij open uitzetramen kan worden gebruikt.

MoBius consult heeft in het ontwerp de advisering bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid verzorgd. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en een goede akoestiek.

Actueel

20 november 2018

Duurzame renovatie monumenten

Het monumentale schoolgebouw aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam moet grondig worden gerenoveerd. Onderzocht is hoe de BENG-eisen benaderd kunnen worden en gasloze verwarming mogelijk is, met behoud van het monumentale karakter.

2 oktober 2018

Herbestemming De Drie Hoefijzers in Den Haag

Op initiatief van Stadsherstel Den Haag krijgt het voormalige bierdepot De Drie Hoefijzers in Den Haag een nieuwe bestemming. Het complex is vlak voor de 1e wereldoorlog gebouwd is gebruikt als opslag- en koelplaats.

23 juli 2018

Verbouwing en uitbreiding motorcellenlab

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) doet onderzoek naar het verbeteren van motoren. Het gebouw van het motorcellenlaboratorium is toe aan renovatie. Tevens is uitbreiding gewenst.

2 juli 2018

Kwaliteitscontrole akoestiek in uitvoering

Het samenwerkingsverband van BESIX en Strukton realiseert op de Uithof in Utrecht nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht. Het gebouw is meer dan 22.000 m2 groot en wordt gerealiseerd op basis van een DBM contract.

12 juni 2018

Onderzoek MPG bij BENG-woningen

Gisteren is ing. Milu Klaver afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Voor het afstudeeronderzoek heeft Milu woningen ontworpen met gangbare bouwtechnieken met een GPR 8 en een 9,5 op het aspect milieu.

5 juni 2018

Renovatie Oscar Romeroschool Rotterdam

De Oscar Romeroschool aan de IsaƤc Huberstraat in Rotterdam is toe aan een grondige renovatie. Het gebouw uit de jaren 80 voldoet wat betreft binnenklimaat, akoestiek en indeling niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

Bekijk nieuwsarchief