Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

14 oktober 2017

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 en Lijnbaansteeg 12 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

Het pand waarin hotel Brouwer is gehuisvest, stamt uit 1652 en omvat 3 monumentale panden. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het huis een eenvoudig hotel. Aan het eind van de 20ste eeuw is het pand gerenoveerd naar de huidige status. Sindsdien is het een klein “Bed en Breakfast” hotel met 8 kamers is ontstaan.

Bij de aanstaande renovatie vindt een herindeling van de gebouwen plaats. In de kelder komen opslagruimten en een ruimte voor techniek. Op de begane grond worden o.a. het restaurant en de receptie gerenoveerd.Op de verdiepingen komen in het totaal 13 hotelkamers met badkamers.

Actueel

13 april 2018

MoBius consult Delft is vandaag verhuisd!

We zijn uit ons jasje gegroeid! Daarom een nieuwe locatie:

Mijnbouwstraat 110
2628 RX Delft
t: 015 215 96 00.

29 maart 2018

Renovatie Ziekenhuis
Noord West

MoBius consult adviseert het Noord West Ziekenhuis Den Helder op het gebied van brandveiligheid. Er zijn verschillende toekomstscenario’s afgewonen. De optimale oplossing was om het huidige ziekenhuis op te waarderen.

9 maart 2018

Vernieuwing Oscar Romero college

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn moet bouwkundig en installatietechnisch gemoderniseerd worden. Bovendien wordt de school uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula.

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

Bekijk nieuwsarchief