Transformatie Kantoren Converso

31 augustus 2017

Het voormalige kantoor genaamd Millenium I & II aan het Merweplein te Nieuwegein bestond uit bijna 12.000 m2 kantoorruimte. Vanwege de veranderde marktvraag, zijn deze kantoren getransformeerd naar woningen. Het Transformatieteam met daarin moBius consult heeft de advisering in dit project verzorgd.

In dit project is een uitstekende samenwerking geweest tussen de belanghebbenden. In een half jaar tijd is het volledige proces van aanvraag en vergunningverlening doorlopen. De uitgebreide ervaring van het transformatieteam zorgde voor een soepel proces. De begeleiding van de gemeente was hierbij uitstekend, doordat gedurende het hele proces één contactpersoon beschikbaar was.

MoBius consult heeft een belangrijke rol gespeeld om de problemen op te lossen door de geluidbelasting van vlakbij gelegen zwembad. Er zijn balkons toegepast om de gevel af te schermen en om voor buitenruimte te zorgen.

Het complex bestaat uit 66 koopwoningen en 66 huurwoningen. Zowel de koopwoningen als de huurwoningen zijn 2, 3 of 4-kamerappartementen. Alle woningen worden in 2017 opgeleverd.

Actueel

13 april 2018

MoBius consult Delft is vandaag verhuisd!

We zijn uit ons jasje gegroeid! Daarom een nieuwe locatie:

Mijnbouwstraat 110
2628 RX Delft
t: 015 215 96 00.

29 maart 2018

Renovatie Ziekenhuis
Noord West

MoBius consult adviseert het Noord West Ziekenhuis Den Helder op het gebied van brandveiligheid. Er zijn verschillende toekomstscenario’s afgewonen. De optimale oplossing was om het huidige ziekenhuis op te waarderen.

9 maart 2018

Vernieuwing Oscar Romero college

Het schoolgebouw van het Tabor College locatie Oscar Romero te Hoorn moet bouwkundig en installatietechnisch gemoderniseerd worden. Bovendien wordt de school uitgebreid met 3 gymzalen en een nieuwe aula.

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

Bekijk nieuwsarchief