Transformatie kantorenwijk Rivium

29 januari 2018

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. Het project Rive Republic is het eerste transformatieproject in dit gebied en wordt gezien als pilot voor de verdere herontwikkeling. Rive Republic ligt aan de noordelijke rand van het gebied, langs de provinciale weg N210 en de snelweg A16. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

Bij de herontwikkeling van het gebied is duurzaamheid een belangrijk thema. MoBius consult zorgt voor een integrale benadering van de vakgebieden. Er is een energiezuinig woningconcept gemaakt, met een comfortabel en gezond binnenklimaat. De hoge geluidsbelasting die provinciale weg en de snelweg A16 met zich mee brengen, zijn daarbij met slimme keuzes opgelost. Veel gekozen oplossingen werken positief op meerdere vakgebieden. Daar waar voor verschillende vakgebieden andere maatregelen optimaal zijn, is integraal gekeken naar de meest effectieve oplossing.

Actueel

19 februari 2018

Renovatie Crematorium Groningen

Yarden Crematorium Groningen is gebouwd in 1962. Het heeft een bijzondere architectuur en een mooie voorgevel en is daarom een rijksmonument. Het gebouw is toe aan renovatie en modernisering.

29 januari 2018

Transformatie kantorenwijk Rivium

Het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld tot woonwijk. MoBius consult is als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaam bouwen en installatietechniek betrokken bij dit project.

11 januari 2018

Opening basisschool Het Volle Leven

De nieuwbouw van basisschool Het Volle Leven te Den Haag is officieel geopend door oud-leerlinge Erica Terpstra. Het Volle Leven is een frisse school met een prima binnenklimaat, ruime daglichttoetreding en goede akoestiek.

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

Bekijk nieuwsarchief