Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

14 oktober 2017

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 en Lijnbaansteeg 12 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

Het pand waarin hotel Brouwer is gehuisvest, stamt uit 1652 en omvat 3 monumentale panden. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het huis een eenvoudig hotel. Aan het eind van de 20ste eeuw is het pand gerenoveerd naar de huidige status. Sindsdien is het een klein “Bed en Breakfast” hotel met 8 kamers is ontstaan.

Bij de aanstaande renovatie vindt een herindeling van de gebouwen plaats. In de kelder komen opslagruimten en een ruimte voor techniek. Op de begane grond worden o.a. het restaurant en de receptie gerenoveerd.Op de verdiepingen komen in het totaal 13 hotelkamers met badkamers.

Actueel

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van het Ichtuscollege waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

Bekijk nieuwsarchief