Transformatie klooster Groot Bijsterveld

21 september 2017

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd. De opdrachtgever heeft de ambitie om een zeer energiezuinig woonzorgcomplex te realiseren. Hierbij moet met goed gekeken worden naar de isolatiemogelijkheden van het monumentale gebouw.

De functie van de drie gebouwen varieert. Het oude klooster krijgt een zorgfunctie en de twee nieuwe gebouwen krijgen een woon- en een zorgfunctie. De nieuwbouw met zorgfunctie moet in de toekomst relatief eenvoudig aan te passen moet zijn tot woongebouw. Met name voor aspecten als brandveiligheid, daglicht en geluidsisolatie is het van belang om maatregelen te nemen zodat een functiewijziging in de toekomst mogelijk is.

MoBius consult verzorgt in dit ontwerp de advisering bouwfysica, akoestiek, en brandveiligheid.

Actueel

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van het Ichtuscollege waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

Bekijk nieuwsarchief