Transformatie Kantoren Converso

31 augustus 2017

Het voormalige kantoor genaamd Millenium I & II aan het Merweplein te Nieuwegein bestond uit bijna 12.000 m2 kantoorruimte. Vanwege de veranderde marktvraag, zijn deze kantoren getransformeerd naar woningen. Het Transformatieteam met daarin moBius consult heeft de advisering in dit project verzorgd.

In dit project is een uitstekende samenwerking geweest tussen de belanghebbenden. In een half jaar tijd is het volledige proces van aanvraag en vergunningverlening doorlopen. De uitgebreide ervaring van het transformatieteam zorgde voor een soepel proces. De begeleiding van de gemeente was hierbij uitstekend, doordat gedurende het hele proces één contactpersoon beschikbaar was.

MoBius consult heeft een belangrijke rol gespeeld om de problemen op te lossen door de geluidbelasting van vlakbij gelegen zwembad. Er zijn balkons toegepast om de gevel af te schermen en om voor buitenruimte te zorgen.

Het complex bestaat uit 66 koopwoningen en 66 huurwoningen. Zowel de koopwoningen als de huurwoningen zijn 2, 3 of 4-kamerappartementen. Alle woningen worden in 2017 opgeleverd.

Actueel

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van het Ichtuscollege waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

Bekijk nieuwsarchief