Transformatie kantoren De Aardbei

13 juli 2017

De Aardbei is een markant kantoorgebouw in Almere, naast het gemeentehuis. Het gebouw bestaat uit drie lagen en is opgebouwd uit geschakelde prefab units met een stalen draagconstructie en lichte gevelpanelen.

In opdracht van de jongerenhuisvester Socius wordt het gebouw getransformeerd naar een wooncomplex met ongeveer 80 zelfstandige sociale huurwoningen en gemeenschappelijke ruimten waarin de bewoners en omwonenden gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen. Bij dit transformatieproject adviseert moBius consult de bouwfysica, akoestiek, en brandveiligheid.

Zoals de meeste transformatieprojecten, heeft dit project een aantal uitdagingen. Bij de Aardbei zijn dit met name de hoge geluidbelasting op de gevel en het waarborgen van de brandveiligheid. Doordat het gebouw bestaat uit lichte constructies is extra aandacht nodig voor de geluidsisolatie, de gevelgeluidwering en de brandwerendheid.

Actueel

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van het Ichtuscollege waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

Bekijk nieuwsarchief