Renovatie en nieuwbouw Varendock College Asten

8 juni 2017

Het Varendonck college is een streekschool die alle typen voortgezet onderwijs aanbied, met veel verschillende richtingen. De locatie in Asten is een HAVO-atheneum-gymnasium-technasium en is 8.100 m2 groot, inclusief 2 gymzalen. Het gebouw is circa 30 jaar oud en sterk verouderd.

Het gebouw wordt gerevitaliseerd, gerenoveerd en opnieuw ingedeeld. Een deel wordt gesloopt en voor een deel zal nieuwbouw plaatsvinden. MoBius consult zal voor het hele ontwerp- en realisatieproces de advisering verzorgen voor bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Het ontwerpteam bestaat verder uit Architectenbureau De Twee Snoeken en Installatieadviseur De Blaay- Van den Boogaard Raadgevende Ingenieurs.

Actueel

3 januari 2018

Duurzame camping Waterhout

Camping Waterhout in Almere zal worden verplaatst. De eigenaars van de camping willen op de nieuwe locatie zo mogelijk de duurzaamste camping van Nederland realiseren.

14 december 2017

Herbestemming Maasplaza Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt het winkelcentrum Maasplaza. Boven de winkels zijn kantoorruimten aanwezig. De bezetting van deze ruimten is echter heel laag.

22 november 2017

Kinderkliniek met circulaire materialen

MoBius consult is als adviseur betrokken bij de renovatie en nieuwe aanbouw van de Ithaka Kinderkliniek van Stichting Emergis. Emergis heeft eerder projecten gerealiseerd met een zeer hoge energieambitie.

9 november 2017

Verbetering luchtkwaliteit Ichtus college

Deze week worden de aanpassingen aan het Ichtus college in Driehuis opgeleverd. In de aula van het Ichtuscollege waren geen goede ventilatievoorzieningen aanwezig.

14 oktober 2017

Renovatie monumentaal hotel Amsterdam

MoBius consult adviseert bij de renovatie van het hotel Brouwer aan de Singel 83-85 te Amsterdam. De advisering omvat bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. De architect is Kentie en Partners.

21 september 2017

Transformatie klooster Groot Bijsterveld

Het voormalig klooster Groot Bijstervelt, waarvan de oudste bouwdelen uit 1775 dateren, zal binnenkort worden gerenoveerd. Op het terrein worden tevens twee nieuwe gebouwen gerealiseerd.

Bekijk nieuwsarchief